Acute waterschade, doe dit eerst!

Acute waterschade
Blog

Acute waterschade, doe dit eerst!

Bij acute waterschade, is het van belang om eerst de hoofdkraan dicht te draaien. Merk je dat een lekkende kraan hebt, een gesprongen leiding of een kapotte wasmachine die het water laat doorlopen naar plekken waar je er niet op zit te wachten? Twijfel niet, draai de hoofdkraan dicht en ga vanuit die situatie op zoek naar de oplossing. Die oplossing is soms heel simpel: je hebt een loodgieter nodig om leiding te herstellen, om de dakgoot te repareren of om de waterafvoer op de juiste manier neer te leggen. In andere gevallen is het wat ingewikkelder.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de acute lekkage ontstaat door een constructiefout in de woning of door achterstallig onderhoud. Dat is echter alleen het geval bij (langdurige) regen. Die lekken zijn lastiger te achterhalen, omdat je op het moment suprême in de buurt moet zijn om te zien waar het water nou precies vandaan komt. In dit soort gevallen kan een lekdetectiebedrijf uitkomst bieden. Wacht niet te lang, want op het moment dat je eenmaal waterschade hebt, wordt het lastig om dat nog te herstellen. Het kost in ieder geval flink wat geld.

Bij niet acute waterschade is het een wat ander verhaal. Denk daarbij aan water dat langzaam doorsijpelt uit de badkamer, omdat er in de badkamer sprake is van een lekke voeg. Of een andere reden. In dat geval moet je langzaam op zoek gaan naar de oorzaak van de lekkage. Heb je die snel gevonden? Dan kun je het probleem direct herstellen.

Waarom kiest u voor ons?

Ervaren Loodgietersbedrijf
Lekkage verhelpen?
Altijd tot uw dienst!
Snel ter plaatse

Lees ook eens:

Call Now Button