Hoe pak je rioolreparatie aan?

Rioolreparatie
Blog

Hangt er de laatste tijd een behoorlijke stank in jouw woning in Schiedam? Dan is er mogelijk iets mis met het leidingstelsel. De stank kan het gevolg zijn van een verstopping, maar ook van een lekkage. Controleer allereerst of het water bij één van de sanitaire voorzieningen uit het leidingwerk ontsnapt. Is dit niet het geval? Denk dan niet dat het geen lekkage betreft. Het lek kan namelijk ook in het riool zitten. Je bent dan een stuk verder van huis. De gemiddelde inwoner van Schiedam heeft geen idee hoe zij een rioolreparatie aanpakken. Wij vertellen jou in deze tekst precies wat je in zo’n situatie moet doen.

Op zoek naar het lek


Om te kijken of er een lek in jouw riolering zit, kun je de kruipruimte ingaan. Hier lopen namelijk de nodige leidingen die smerig water afvoeren naar het riool. Is de lucht hier haast ondragelijk? Dan is de kans groot dat het lek onder de grond zit. Het is echter geen gemakkelijke opgave om het lek hier te vinden. Dit komt voornamelijk doordat je je maar lastig kunt bewegen door een kruipruimte. Gelukkig is een lek ook boven de grond op te sporen. Hoe? Met behulp van lekdetectie. Hierbij wordt de bron van een lekkage gezocht met behulp van een warmtebeeldcamera. Je hoeft in dat geval niet de kruipruimte in om het lek op te sporen.

Een loodgieter inschakelen


Zit de lekkage in het riool? Laat dan zo snel mogelijk rioolreparatie uitvoeren. De stank verdwijnt namelijk pas wanneer je het lek verhelpt. Probeer dit niet zelf te doen, maar laat dit over aan een loodgieter. Dit kost je weliswaar geld, maar je weet zeker dat rioolreparatie op de juiste manier uitgevoerd wordt. Een loodgieter dicht het lek en zorgt er daarnaast voor dat de lekkage niet binnen de kortste keren terugkeert. Ga je zelf met rioolreparatie aan de slag? Dan is dit nog maar de vraag. Laat rioolreparatie daarom altijd over aan een professional.

Waarom kiest u voor ons?

Ervaren Loodgietersbedrijf
Lekkage verhelpen?
Altijd tot uw dienst!
Snel ter plaatse

Lees ook eens:

Call Now Button