Verschillende soorten cv-ketels en hun werkwijze

verschillende soorten cv-ketels
Blog

Elk huis in Nederland heeft een verwarming nodig om de winter door te komen. Heeft u weleens naar uw cv-ketel gekeken? Bent u misschien toe aan een nieuwe ketel? Het is goed om te controleren of u toe bent aan vervanging zodat u kosten kunt gaan besparen. Wij laten in dit artikel zien welke verschillende soorten cv-ketels er zijn en waarvoor ze worden gebruikt.

Controleer hoe oud uw cv-ketel is

Misschien heeft uw ketel de afgelopen tijd last van storingen. cv-ketels gaan meestal maar zo’n twaalf tot vijftien jaar mee. Controleer dus goed hoe oud uw ketel is en vervang deze vandaag nog. Met een nieuwe ketel kunt u zeker een paar honderd euro per jaar besparen.

Verschillende soorten cv-ketels

bespaar kosten aanschaf nieuwe cv-ketelHet is erg lastig om te ontdekken welke ketel het beste bij uw huis past. Er zijn vele verschillende soorten ketels beschikbaar en daarnaast verschillen ze in hun werking. Het is daarom goed om verschillende ketels te vergelijken op onder andere zuinigheid, garantie, prijs, soort en type en prestaties. Er zijn namelijk ketels die uw water verwarmen, nieuwere ketels die ook elektriciteit opwekken, gesloten ketels die voor meer veiligheid zorgen of juist kleinere ketels die grote prestaties leveren.

Als u kosten wilt besparen, vervang dan vandaag nog uw ketel. Wij zullen u verder helpen bij het maken van de juiste keuze.

Welke ketels zijn er?

Er zijn 2 verschillende soorten cv-ketels: soloketels en combiketels. Een soloketel is enkel voor de verwarming van uw huis. Een combiketel is zowel voor de verwarming als warm water uit de kraan. Naast een cv-ketel kunt u er ook een warmtepomp op aansluiten. Bij goed geïsoleerde huizen is er alleen een warmtepomp nodig. Deze methode is volledig elektrisch. In moderne huizen is dit vaak de beste optie omdat deze huizen vaak beter geïsoleerd zijn dan oudere huizen. Verder is er een optie met doorstroom of een voorraadvat. Zoals de naam als zegt heeft een voorraadvat een voorraad warm water. Een doorstroommodel daarentegen niet. Wel is het doorstroommodel zuiniger.

Schakel een loodgieter in

Wilt u advies met betrekking tot de vervanging of onderhoud van cv-ketels? Schakel dan de hulp in van de loodgieter in Schiedam.

Waarom kiest u voor ons?

Ervaren Loodgietersbedrijf
Lekkage verhelpen?
Altijd tot uw dienst!
Snel ter plaatse

Lees ook eens:

Call Now Button