Tips voor het voorkomen van een lekkage in huis

lekkages Schiedam
Blog

Er zijn verschillende oorzaken die ten grondslag kunnen liggen aan een lekkage in huis. Veel mensen hebben hier echter geen weet van. Zij staan hierdoor vaak met hun mond vol tanden wanneer er sprake is van een lekkage. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. In dat geval bent u bij ons aan het juiste adres. Wij geven u hier een tweetal tips om een lekkage in huis te voorkomen!

Bescherm leidingen in de winter

Een lekkage in huis ontstaat vaak in de winter. Leidingen die door of langs een buitenmuur lopen, kunnen dan bevriezen. Bevroren water zet uit, waardoor een leiding kan knappen. Een lekkage is hier het logische gevolg van. Dit probleem voorkomt u betrekkelijk eenvoudig. Hoe? Door uw leidingen te beschermen. Doe dit vooral bij leidingen die langs een buitenmuur lopen. Plaats bijvoorbeeld een isolatiebuis om de leiding. U kunt het leidingwerk echter ook inpakken met dekens of ander isolerend materiaal. Vergeet de waterleidingen onderin uw meterkast ook niet. Deze kunnen namelijk ook knappen als gevolg van de vorst. Heeft u een buitenkraan? Sluit de toevoer naar deze kraan ’s winters af en laat de leiding leeglopen. Dit is namelijk vaak de oorzaak voor een lekkage in huis.

Inspecteer uw dak regelmatig

De oorzaak van een lekkage wordt niet vaak in het dak gezocht. Toch kan er water via uw dakbedekking naar binnen komen. Dit gebeurt vaak wanneer de dakbedekking is beschadigd. Om te voorkomen dat dit u te maken krijgt met zo’n lekkage, dient u uw dak geregeld te inspecteren. Ook is regelmatig onderhoud belangrijk. Heeft u zelf geen idee waar u op moet letten? Schakel dan een professional in. Hij ontdekt schade aan de bedekking op platte en hellende daken namelijk direct. Kies overigens ook voor een professional wanneer er reeds sprake is van een daklekkage. Een vakman dicht de lekkage namelijk op de juiste manier. Zodoende keert een lekkage niet snel terug.

Waarom kiest u voor ons?

Ervaren Loodgietersbedrijf
Lekkage verhelpen?
Altijd tot uw dienst!
Snel ter plaatse

Lees ook eens:

Call Now Button