Dit kan er misgaan als de riolering niet goed ontlucht

Riolering niet goed ontlucht gevolgen
Blog

In uw woning gebeuren een hoop dingen, die uw leven makkelijker en comfortabeler maken, zonder dat u hier weet van heeft. Zo denken we bijvoorbeeld nooit echt na over hoe afvalwater uit de wc, douche of wasmachine in het openbare riool van de gemeente terechtkomt. Uiteraard weten we wel dat er rioleringsbuizen door de woning lopen. Hier stroomt het water doorheen om uiteindelijk uit te komen in het riool. Dit is echter een hele simpele uitleg van het proces. Om de doorstroming van het afvalwater mogelijk te maken, moet de riolering namelijk ontlucht worden. Zonder goed de riolering ontluchten kan er behoorlijk wat misgaan tijdens het proces.

Water omhoog uit afvoer

Iets dat onder andere mis kan gaan als de riolering niet goed ontlucht is dat er water uit de afvoer omhoog komt. Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat tijdens een regenbui het water in de wc hoger dan normaal komt te staan. U zal dan ook merken dat lucht omhoog komt borrelen uit deze afvoer. Het is een teken dat de riolering ontluchten niet via de daarvoor bedoelde ontluchtingspijp op het dak gaat. Omdat de lucht toch ergens naar buiten moet, zal dit uit de afvoeren in uw woning omhoogkomen.

Stankoverlast bij dakraam

De lucht die uit het rioleringssysteem gelaten moet worden, die ruikt natuurlijk niet erg lekker. Door de rioleringsbuizen wordt immers ook uw ontlasting afgevoerd. Het is de reden dat bij de riolering ontluchten de lucht naar het dak wordt geleid. Dit is een veilige plek om de niet zo fris ruikende lucht vrij te laten in de atmosfeer. Tenzij u natuurlijk vergeet dat de ontluchtingspijp van het riool op het dak zit en hier een dakraam of dakkapel naast laat plaatsen. Het dakraam openen zal dan gegarandeerd voor stankoverlast zorgen. Het is een vergissing die vaker voorkomt dan u denkt. De loodgieter kan u dan nog helpen door de riolering ontluchtingspijp te verplaatsen.

Loodgieter riolering ontluchten

De riolering ontluchten is een taak van de loodgieter. Althans het valt onder het takenpakket van de vakman. Gaat er iets mis met het ontluchten van de riolering, dan kan de loodgieter u helpen om dit probleem te verhelpen. Indien water uit de afvoer omhoog komt borrelen dan kan de loodgieter een ontlastput maken onder aan de regenpijp van uw woning. Indien u stankoverlast bij het dakraam heeft, dan kan de loodgieter de ontluchtingspijp op het dak verplaatsen.

Waarom kiest u voor ons?

Ervaren Loodgietersbedrijf
Lekkage verhelpen?
Altijd tot uw dienst!
Snel ter plaatse

Lees ook eens:

Call Now Button