Ik heb een lek plat dak. Wat nu?

Blog

Ik heb een lek plat dak. Wat nu?

Water dat langs de muren stroomt. Vocht in de spouwmuren of ergens anders in de kozijnen: een lekkage op een plat dak kan zich op verschillende manieren uiten. Feit is dat deze lekkage over het algemeen lastig op te sporen is. Het is namelijk niet een aanwijsbaar ‘gat’, maar kan voortkomen uit slijtage van de dakbedekking of een verkeerde montage. Over het algemeen is de oorzaak van dit type lekkage niet met het blote oog te vinden. Het is dus noodzakelijk een expert erbij te halen. Een goede loodgieter of dakdekker kan al een boel vinden, maar een gespecialiseerd lekdetectiebedrijf kan nog beter traceren wat de oorzaak is.

Hoe werkt het zoeken naar een lekkage op een plat dak?

Lekkage 2 cropEr zijn verschillende technieken te bedenken die kunnen  helpen bij het zoeken naar een lekkage op een plat dek. De infraroodcamera kan helpen. Door deze techniek te gebruiken, wordt het mogelijk om de condens en de positie van deze condens te bepalen. Daarmee wordt zichtbaar waar het meeste vocht zich heeft opgehoopt, wat vanzelfsprekend de kans vergroot, dat er op die daadwerkelijk lekkage heeft opgetreden.

Een andere techniek is de rookproef, die met name wordt ingezet bij grinddaken. Gevels worden over het algemeen onderzocht met een endoscopisch onderzoek, waarbij via de spouwmuren naar binnen wordt gekeken of er daadwerkelijk ergens een lekkage te traceren is. Het is in ieder geval van belang om bij het vermoeden van dergelijke lekkages de hulp van een expert in te roepen. Dat scheelt een hoop stress en onzekerheid.

Waarom kiest u voor ons?

Ervaren Loodgietersbedrijf
Lekkage verhelpen?
Altijd tot uw dienst!
Snel ter plaatse

Lees ook eens:

Call Now Button