Mijn WC is verstopt, wat nu?

Blog

Mijn WC is verstopt, wat nu?

Dat is bagger. Letterlijk. Een verstopte WC is bijzonder vervelend. Want het betekent a) dat je veel werk hebt om de verstopping op te lossen, b) dat je het toilet niet kunt gebruiken en c) dat je waarschijnlijk ergens een structureel probleem hebt.

Om te beginnen met het oplossen van probleem 1: hoe verhelp ik de verstopping? En daar wordt het voor sommige mensen toch al een beetje te vies: begin met een rubberen handschoen en voel in de betreffende afvoer van het wc of je iets kunt vinden dat de afvoer blokkeert. Daarbij mag je groot denken, want het kan van alles zijn dat in de afvoer terecht is gekomen en dat daar niet hoort.

Als je de oorzaak ziet? Haal hem er dan uit, spoel nog een keer door en voorkom daarmee dat je toilet overstroomt. Als het goed is heb je dan direct een oplossing voor probleem b en probleem c.

Wat als dit niet werkt?

loodgieterswerkzaamhedenAls je van alles hebt geprobeerd, maar je krijgt de verstopping niet opgelost, dan rest er nog slechts één manier en dat is even contact opnemen met de loodgieter of een ontstoppingsbedrijf. De loodgieter bel je met name als je het gevoel dat de verstopping wordt veroorzaakt in 1 van de leidingen. Een ontstoppingsbedrijf als je niet precies meer weet waar de oorzaak zit.

In beide gevallen moet je betalen. Het voordeel is op dat moment wel dat je waarschijnlijk een toereikend advies krijgt om je probleem echt op te lossen.

Waarom kiest u voor ons?

Ervaren Loodgietersbedrijf
Lekkage verhelpen?
Altijd tot uw dienst!
Snel ter plaatse

Lees ook eens:

Call Now Button