Oud sanitair verwijderen in uw badkamer? Zo doet u dat!

Oud sanitair verwijderen
Blog

Is uw badkamer nodig aan een opknapbeurt toe? Dan moet u eerst een aantal zaken regelen voordat u kunt beginnen met de verbouwing. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u een schets heeft van de nieuwe badkamer. Daarnaast is het handig wanneer u ook al nieuw sanitair heeft aangeschaft. Is dit allemaal al geregeld? Dan kan het verbouwen beginnen. In eerste instantie moet u oud sanitair verwijderen. Dit lijkt makkelijk, maar veel mensen hebben geen idee hoe zij dit doen. U leest het in deze tekst!

Laat de sloophamer links liggen

Bij een verbouwing denken de meeste mensen altijd direct aan slopen. Even uw verstand op nul zetten en lekker tekeer gaan met de sloophamer. Bij het verwijderen van oud sanitair is dit echter niet aan te raden. De kans is namelijk groot dat u hierbij schade aanricht. Wanneer u te lomp met de sloophamer te werk gaat, ontstaat er mogelijk schade aan het leidingnetwerk. Voor het herstellen van het leidingwerk moet u dan alsnog een loodgieter inschakelen.

Verwijder oud sanitair met beleid

De sloophamer hanteren wordt dus ten zeerste afgeraden. Het is namelijk beter om uw oude sanitair rustig te demonteren. Begin hier nooit mee voordat u de hoofdtoevoer van het water heeft afgesloten. Dit doet u in de meterkast. Vergeet vervolgens niet het water uit de leidingen te laten lopen. Als u dit gedaan heeft, kan het demonteren beginnen. De meeste sanitaire voorzieningen zitten met bouten vast. Met een sleutelset, een baco of een waterpomptang komt u dus een heel eind.

Nieuw sanitair installeren

Heeft u oud sanitair reeds verwijderd? Dan kan de installatie van de nieuwe sanitaire voorzieningen beginnen. Hierbij kunt u tegen de nodige problemen aanlopen. Zo wordt nieuw sanitair vaak niet goed aangesloten op het leidingnetwerk. Een lekkage is in dat geval het logische gevolg. Wilt u dit voorkomen? Laat uw nieuwe sanitair dan aansluiten door een loodgieter. Met hulp van een loodgieter bent u namelijk altijd verzekerd van een juiste installatie.

Waarom kiest u voor ons?

Ervaren Loodgietersbedrijf
Lekkage verhelpen?
Altijd tot uw dienst!
Snel ter plaatse

Lees ook eens:

Call Now Button