Verstopping in de afvoer? Zo los je hem op!

verstopping in de afvoer
Blog

Heb jij te maken met een verstopte afvoer? Dan kan dit de nodige problemen veroorzaken. Ten eerste kan het water gedurende lange tijd in sanitaire voorzieningen, zoals toilet, douche of wastafel, blijven staan. Ten tweede kan een verstopte afvoer voor de nodige stankoverlast zorgen. Reden te meer dus om de verstopping in jouw afvoer zo snel mogelijk te verhelpen. Maar hoe doe je dit? Wij voorzien je in deze tekst van een aantal nuttige tips. Hierdoor los jij de verstopping in jouw afvoer binnen de kortste keren op!

Giet ontstoppingsmiddel door je afvoer

Een verstopte afvoer is vaak te ontstoppen met ontstoppingsmiddel. Dit kun je tegenwoordig in verschillende winkels kopen. De agressieve werking van dit middel zorgt er vaak voor dat een verstopping verdwijnt. Dit middel is echter slecht voor het milieu. Wil jij het wat milieuvriendelijker aanpakken? Dan kun je ook wat soda mengen met water en dit in je afvoer gieten. Werkt dit niet? Herhaal dit dan nogmaals en giet er een kopje azijn achteraan. Zeker kleine verstoppingen worden op deze manier snel verholpen.

Tover de ontstopper voor de dag

Heeft ontstoppingsmiddel geen effect? Dan wordt het tijd om de ontstopper voor de dag te toveren. Dit handige hulpmiddel is namelijk perfect om een verstopte afvoer te ontstoppen. Om te beginnen plaats je de rubberen kop volledig over de afvoer. Vervolgens pomp je een aantal keer stevig op en neer. Bekijk nu of er rommel omhoog komt. Is dit het geval? Verwijder dit dan handmatig. Stroomt het water nu weer goed weg? Dan is de verstopping in jouw afvoer opgelost.

Heeft ook een ontstopper geen zin?

Een ontstopper biedt vaak uitkomst bij een verstopte afvoer. Helaas is succes niet altijd gegarandeerd. Is de verstopping ook nog niet verdwenen uit jouw afvoer? Dan kan een loodgieter uitkomst bieden. Kies bij voorkeur voor een kwalitatieve loodgieter. Waarom? Omdat je er bij een kwalitatieve loodgieter zeker van bent dat de verstopping uit jouw afvoer verdwijnt!

Waarom kiest u voor ons?

Ervaren Loodgietersbedrijf
Lekkage verhelpen?
Altijd tot uw dienst!
Snel ter plaatse

Lees ook eens:

Call Now Button