Verstoppingen voorkom je zo

verstoppingen
Blog

We kennen – helaas – allemaal wel het fenomeen verstoppingen. Verstoppingen hebben de vervelende neiging om altijd op te treden op die momenten dat het niet uitkomt. Al komt een verstopping natuurlijk nooit uit. Gelukkig zijn er mogelijkheden om de kans op een verstopping zo gering als mogelijk te houden. Het gaat dan met name om een juiste omgang met de afvoeren in het toilet, de badkamer en de keuken. Hier wordt doorgaans een boel rommel in weggespoeld, waar het riool en de afvoer eigenlijk niet voor bedoeld is. Door hier goed op te letten, kan de kans op een verstopping sterk verkleind worden. We geven daarom enkele tips om die kans te minimaliseren.

De wc is zeker geen prullenbak

We weten allemaal wel dat het niet goed is om van alles en nog wat door het toilet weg te spoelen, en toch spoelen we bijna allemaal wel eens iets door waarvan we weten dat het niet de bedoeling is. Nu zit een toiletafvoer veel minder snel verstopt dan de afvoer van de vaatwasser of de gootsteen, maar het is zeker aan te raden om ook met het toilet voorzichtig te zijn. Gebruik het toilet daarom niet als prullenbak, maar gooi alles netjes in de afvalbak als het weg moet. Dat is beter voor het milieu en voorkomt verstoppingen in het toilet.

Beperk de hoeveelheid toiletpapier

Een aangrenzende tip, als het toch over toiletten gaat: probeer niet teveel toiletpapier te gebruiken. Natuurlijk hebben we allemaal toiletpapier nodig, maar bij een teveel gebruik van toiletpapier, zal het papier niet meer oplossen en daardoor sneller voor verstoppingen kunnen zorgen. Mocht je – om wat voor reden dan ook – toch meer toiletpapier nodig hebben, spoel dan bijvoorbeeld tussendoor een keer extra door. Zo kan het toiletpapier beter oplossen en reduceer je de kans op een verstopping.

Waarom kiest u voor ons?

Ervaren Loodgietersbedrijf
Lekkage verhelpen?
Altijd tot uw dienst!
Snel ter plaatse

Lees ook eens:

Call Now Button