Warm water en verwarming met behulp van de zon

Blog

Warm water en verwarming met behulp van de zon

Energie besparen is iets waar veel mensen tegenwoordig mee bezig zijn. Dit bewustzijn van ons energieverbruik en trachten hier op een milieuvriendelijke manier mee om te gaan is een goede ontwikkeling. Iedereen hoort immers de verhalen van de aarde die in recordtempo aan het opwarmen is en wereldwijd voor grote problemen gaat zorgen. Deze opwarming van de aarde wordt gedeeltelijk door ons allemaal veroorzaakt doordat we fossiele brandstoffen gebruiken voor onze energieopwekking. Dit kan worden tegengegaan door gebruik te maken van groene energiebronnen.

Vooral wind- en zonenergie zijn zeer duurzame energiebronnen die niet alleen zorgen voor een beter milieu maar ook kunnen besparen op de energierekening. Zonne-energie wordt al veelvuldig gebruikt voor het opwekken van elektriciteit voor woningen. Het is nu echter ook mogelijk om gas te besparen in de voorziening van warm water en de verwarming voor een woning.

Hybride cv-ketel op zonne-energie

Om de zon te gebruiken voor de verwarming en warm water in huis is een aparte cv-ketel nodig. De huidige cv-ketels verwarmen het water dat uit de kranen komt en nodig is voor de verwarming door middel van gas. Een hybride cv-ketel kan deze zelfde taak vervullen met behulp van zonne-energie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een zonneboiler die extra aan de cv installatie wordt toegevoegd en de cv-ketel van water voorziet dat door de zon verwarmd is.

Waarom kiest u voor ons?

Ervaren Loodgietersbedrijf
Lekkage verhelpen?
Altijd tot uw dienst!
Snel ter plaatse

Lees ook eens:

Call Now Button