Wat te doen om lekkages op te sporen?

Blog

Riool ontstoppen SchiedamWat te doen om lekkages op te sporen?

Lekkages; veel mensen beginnen al te gruwelen bij het woord. Het kan een waar drama zijn als je last hebt van lekkages. Dat is niet omdat het zo vervelend is omdat loodgieters zulke nare mensen zijn, maar vooral omdat de schade groot kan zijn. Om dat vergoed te krijgen is het soms lang touwtrekken met de verzekering en bovendien is het soms al een heel karwei om überhaupt de lekkage op te sporen.

Moet ik direct een loodgieter inschakelen?

Het kan verstandig zijn om bij ontdekking van een lekkage direct een loodgieter in te schakelen. Als het water in duidelijk grote hoeveelheden wegstroomt, is het ten zeerste aanbevolen om de lekkage zo snel mogelijk op te laten sporen en te laten dichten. Hoe langer je het lek laat bestaan, hoe groter de schade zal zijn en hoe duurder het zal zijn om alles weer te repareren. Bij een adequate reactie zal de verzekering in de meeste gevallen de schade vergoeden, maar als je het lek onnodig lang in stand houdt dan is dat vaak anders. Men is dan van mening dat je zelf in ieder geval deels aansprakelijk bent voor de ontstane schade. Daar zit ook wel wat in, aangezien een lekkage simpelweg snel opgelost moet worden.

Toch hoef je niet altijd direct een loodgieter in te schakelen. Als het om een geringe lekkage gaat kun je er voor kiezen om zelf te proberen om de oorzaak te achterhalen. Merk wel op dat het soms aantrekkelijker kan zijn om direct een loodgieter in te schakelen. Vaak worden deze kosten ook vergoed door de inboedel- of opstalverzekering waardoor er dus geen drempel is om een loodgieter in te schakelen.

Waarom kiest u voor ons?

Ervaren Loodgietersbedrijf
Lekkage verhelpen?
Altijd tot uw dienst!
Snel ter plaatse

Lees ook eens:

Call Now Button