Hoe weet ik wanneer mijn CV ketel vervangen moet worden?

cv-ketel vervangen
Blog

Veel mensen stellen de vraag aan de loodgieter hoe zij kunnen weten wanneer een CV ketel vervangen moet worden. Op deze vraag kunnen we niet een enkel beslissend antwoord geven. Er zijn namelijk verschillende momenten denkbaar waarop vervanging van een CV ketel wenselijk kan zijn. In de meeste gevallen hebben deze met een besparing van geld te maken. Als u genoeg geld kunt besparen om de investering in een redelijke tijd terug te verdienen dan is dit het moment waarop een CV ketel vervangen moet worden.

Noodzaak om een dure reparatie uit te voeren

Het moment dat u met vervangen van een CV ketel genoeg kunt besparen om de investering terug te verdienen breekt al snel aan wanneer voor de oude ketel een noodzaak ontstaat om een dure reparatie uit te voeren. Stel dat het repareren van een kapot onderdeel u enkele honderden euro’s gaat kosten dan kan het slim zijn om een paar honderd euro extra neer te leggen om de complete CV ketel te vervangen. Zeker als uw ketel al enkele jaren oud is bestaat de kans dat na het repareren binnenkort nog meer reparaties nodig zijn. Bovendien zal een upgrade van uw CV ketel een energiebesparing opleveren.

Significant op stookkosten kunnen besparen

Nieuwe CV ketels zijn vele malen zuiniger dan oudere modellen. Dit komt omdat technologieën door de jaren heen verbeterd zijn en daarmee de ketels een veel beter rendement behalen. Hierdoor komt een moment dat u met het vervangen van de CV ketel zo significant op de stookkosten kunt besparen dat u de investering in een aantal jaren terug kunt verdienen. Indien uw huidige verwarmingsketel inmiddels meer dan 12 jaar oud is dan is dit moment zeker aangebroken. Uw CV ketel moet dan vervangen worden omdat dit al na een paar jaar winst zal opleveren.

Waarom kiest u voor ons?

Ervaren Loodgietersbedrijf
Lekkage verhelpen?
Altijd tot uw dienst!
Snel ter plaatse

Lees ook eens:

Call Now Button