verstopping in de afvoer

Verstopping in de afvoer? Zo los je hem op!

By | Blog | No Comments

Heb jij te maken met een verstopte afvoer? Dan kan dit de nodige problemen veroorzaken. Ten eerste kan het water gedurende lange tijd in sanitaire voorzieningen, zoals toilet, douche of wastafel, blijven staan. Ten tweede kan een verstopte afvoer voor de nodige stankoverlast zorgen. Reden te meer dus om de verstopping in jouw afvoer zo snel mogelijk te verhelpen. Maar hoe doe je dit? Wij voorzien je in deze tekst van een aantal nuttige tips. Hierdoor los jij de verstopping in jouw afvoer binnen de kortste keren op!

Giet ontstoppingsmiddel door je afvoer

Een verstopte afvoer is vaak te ontstoppen met ontstoppingsmiddel. Dit kun je tegenwoordig in verschillende winkels kopen. De agressieve werking van dit middel zorgt er vaak voor dat een verstopping verdwijnt. Dit middel is echter slecht voor het milieu. Wil jij het wat milieuvriendelijker aanpakken? Dan kun je ook wat soda mengen met water en dit in je afvoer gieten. Werkt dit niet? Herhaal dit dan nogmaals en giet er een kopje azijn achteraan. Zeker kleine verstoppingen worden op deze manier snel verholpen.

Tover de ontstopper voor de dag

Heeft ontstoppingsmiddel geen effect? Dan wordt het tijd om de ontstopper voor de dag te toveren. Dit handige hulpmiddel is namelijk perfect om een verstopte afvoer te ontstoppen. Om te beginnen plaats je de rubberen kop volledig over de afvoer. Vervolgens pomp je een aantal keer stevig op en neer. Bekijk nu of er rommel omhoog komt. Is dit het geval? Verwijder dit dan handmatig. Stroomt het water nu weer goed weg? Dan is de verstopping in jouw afvoer opgelost.

Heeft ook een ontstopper geen zin?

Een ontstopper biedt vaak uitkomst bij een verstopte afvoer. Helaas is succes niet altijd gegarandeerd. Is de verstopping ook nog niet verdwenen uit jouw afvoer? Dan kan een loodgieter uitkomst bieden. Kies bij voorkeur voor een kwalitatieve loodgieter. Waarom? Omdat je er bij een kwalitatieve loodgieter zeker van bent dat de verstopping uit jouw afvoer verdwijnt!

cv-ketel vervangen

Hoe weet ik wanneer mijn CV ketel vervangen moet worden?

By | Blog | No Comments

Veel mensen stellen de vraag aan de loodgieter hoe zij kunnen weten wanneer een CV ketel vervangen moet worden. Op deze vraag kunnen we niet een enkel beslissend antwoord geven. Er zijn namelijk verschillende momenten denkbaar waarop vervanging van een CV ketel wenselijk kan zijn. In de meeste gevallen hebben deze met een besparing van geld te maken. Als u genoeg geld kunt besparen om de investering in een redelijke tijd terug te verdienen dan is dit het moment waarop een CV ketel vervangen moet worden.

Noodzaak om een dure reparatie uit te voeren

Het moment dat u met vervangen van een CV ketel genoeg kunt besparen om de investering terug te verdienen breekt al snel aan wanneer voor de oude ketel een noodzaak ontstaat om een dure reparatie uit te voeren. Stel dat het repareren van een kapot onderdeel u enkele honderden euro’s gaat kosten dan kan het slim zijn om een paar honderd euro extra neer te leggen om de complete CV ketel te vervangen. Zeker als uw ketel al enkele jaren oud is bestaat de kans dat na het repareren binnenkort nog meer reparaties nodig zijn. Bovendien zal een upgrade van uw CV ketel een energiebesparing opleveren.

Significant op stookkosten kunnen besparen

Nieuwe CV ketels zijn vele malen zuiniger dan oudere modellen. Dit komt omdat technologieën door de jaren heen verbeterd zijn en daarmee de ketels een veel beter rendement behalen. Hierdoor komt een moment dat u met het vervangen van de CV ketel zo significant op de stookkosten kunt besparen dat u de investering in een aantal jaren terug kunt verdienen. Indien uw huidige verwarmingsketel inmiddels meer dan 12 jaar oud is dan is dit moment zeker aangebroken. Uw CV ketel moet dan vervangen worden omdat dit al na een paar jaar winst zal opleveren.

Uw kapotte cv repareren? De loodgieter geeft tips!

By | Blog | No Comments

Wanneer u momenteel hinder ondervindt van een kapotte cv in huis, kan het fijn zijn om hulp te krijgen van de loodgieter. De loodgieter helpt u niet alleen bij het verhelpen van de huidige storing in uw cv-ketel, ook kan een loodgieter een nieuwe storing proberen te voorkomen. Wist u dat de storingen in cv-ketels in veel gevallen veroorzaakt worden door achterstallig onderhoud aan de cv-ketel? Door regelmatig onderhoud uit te laten voeren is de kans op een storing in de cv-ketel aanzienlijk kleiner. Het onderhoud kunt u door de loodgieter van ons loodgietersbedrijf uit laten voeren. Wij hebben een ruime ervaring in het voorkomen van storingen in cv-ketels. De cv-ketel is een van de meest essentiële elementen binnen een woning! Toch besteden veel woningbezitters nauwelijks aandacht aan het onderhouden ervan.

Zelf een kapotte cv repareren 

In sommige gevallen is het mogelijk om uw kapotte cv zelf te repareren. Op het display van de cv-ketel vindt u vaak een foutcode, die u in de handleiding van de cv-ketel op kunt zoeken. In de handleiding staat vaak in verschillende stappen beschreven hoe u de fout in de cv-ketel op kunt lossen. Soms blijkt het al voldoende te zijn om de cv-ketel te resetten bij een foutmelding. Zo heeft u de hulp van de loodgieter niet direct nodig om de storing in de kapotte cv-ketel op te kunnen lossen. Mocht het resetten van de cv-ketel niet zorgen voor een oplossing, dan kunt u alsnog een loodgieter inschakelen om het probleem te verhelpen.

Een kapotte cv-ketel laten vervangen

Naast de mogelijkheid om de kapotte cv te repareren, kunt u er ook voor kiezen om de kapotte cv te vervangen voor een nieuw model. Zeker voor mensen die momenteel nog gebruik maken van de combinatie van een losse cv-ketel en een losse boiler, is de aanschaf van een combiketel het overwegen waard. Met een combiketel verbruikt u jaarlijks minder energie en bent u minder geld kwijt aan het uitvoeren van onderhoud aan de combiketel.

Verstoppingen voorkom je zo

By | Blog | No Comments

We kennen – helaas – allemaal wel het fenomeen verstoppingen. Verstoppingen hebben de vervelende neiging om altijd op te treden op die momenten dat het niet uitkomt. Al komt een verstopping natuurlijk nooit uit. Gelukkig zijn er mogelijkheden om de kans op een verstopping zo gering als mogelijk te houden. Het gaat dan met name om een juiste omgang met de afvoeren in het toilet, de badkamer en de keuken. Hier wordt doorgaans een boel rommel in weggespoeld, waar het riool en de afvoer eigenlijk niet voor bedoeld is. Door hier goed op te letten, kan de kans op een verstopping sterk verkleind worden. We geven daarom enkele tips om die kans te minimaliseren.

De wc is zeker geen prullenbak

We weten allemaal wel dat het niet goed is om van alles en nog wat door het toilet weg te spoelen, en toch spoelen we bijna allemaal wel eens iets door waarvan we weten dat het niet de bedoeling is. Nu zit een toiletafvoer veel minder snel verstopt dan de afvoer van de vaatwasser of de gootsteen, maar het is zeker aan te raden om ook met het toilet voorzichtig te zijn. Gebruik het toilet daarom niet als prullenbak, maar gooi alles netjes in de afvalbak als het weg moet. Dat is beter voor het milieu en voorkomt verstoppingen in het toilet.

Beperk de hoeveelheid toiletpapier

Een aangrenzende tip, als het toch over toiletten gaat: probeer niet teveel toiletpapier te gebruiken. Natuurlijk hebben we allemaal toiletpapier nodig, maar bij een teveel gebruik van toiletpapier, zal het papier niet meer oplossen en daardoor sneller voor verstoppingen kunnen zorgen. Mocht je – om wat voor reden dan ook – toch meer toiletpapier nodig hebben, spoel dan bijvoorbeeld tussendoor een keer extra door. Zo kan het toiletpapier beter oplossen en reduceer je de kans op een verstopping.

Verhuizen? Vervang je cv-ketel voor hogere woningwaarde

By | Blog | No Comments

cv ketel onderhoud SchiedamHet zal niet het eerste zijn dat in je is opgekomen, maar als je van plan bent om te verhuizen is het wellicht een idee om je cv-ketel te gaan vervangen. Een huis met een goede cv-ketel wordt namelijk een stuk duurzamer, met als gevolg dat je energielabel een stuk groener wordt. Dit is zeer aantrekkelijk voor huizenbezitters en daarom zal het een stuk makkelijker worden om je huis te verkopen.

Energielabel

Het kan best zo zijn dat je nu een redelijk energielabel hebt omdat je bijvoorbeeld je vloeren hebt laten isoleren, toch kun je je woningwaarde nog verder laten stijgen door een goede cv-ketel te laten installeren. Hou er wel rekening mee dat de aanschaf van de cv-ketel zelf al een redelijke investering is en dat het dus wel zin moet hebben. Als je na de verkoop geen of nauwelijks winst maakt, dan kun je het beter niet doen.

Welke ketel schaf je aan

De belangrijkste overweging bij aanschaf is toch wel de prijs van de nieuwe cv-ketel. Je kunt de goedkoopste van de cv-ketels nemen: de vr-ketel. Hiermee haal je meestal een rendement van 90 procent, wat best netjes is. Toch kun je voor net wat extra geld een hr-ketel kiezen en een rendement van 100 procent behalen. Dit zorgt ervoor dat je huis zeker in waarde stijgt. Als je echt bakken met geld hebt is een Hre-ketel ook een optie. Deze exemplaren kosten duizenden euro’s, dus dat moet de investering dan ook echt waard zijn.

Installatie voor vuilwaterafvoer niet meer in werking

By | Blog | No Comments

Het kan zomaar zo zijn dat de vuilwaterafvoer installatie ineens stopt met werken. Dat is vervelend, want dan kun je bijvoorbeeld niet meer doortrekken of niet meer afwassen. Dat, terwijl het toch om eerste levensbehoeften gaat om naar de wc te kunnen en jezelf te kunnen wassen. Daarom is het van belang problemen met de vuilwaterafvoer installatie zo snel en adequaat als mogelijk te laten verhelpen. Wanneer je zelf met ontstoppers en dergelijke aan de slag gaat, kan het zomaar zo zijn dat je de verstopping sneller de afvoer in drukt door de hoge luchtdruk die met de plopper wordt veroorzaakt. Daarom is het vaak verstandiger om een loodgieter langs te laten komen. Je weet dan zeker dat de problemen zo snel mogelijk weer opgelost zijn. Met de vuilwaterafvoer installatie wil je immers alle problemen vermijden.

Wat kan een loodgieter doen?

Een loodgieter heeft vaak in enkele minuten al in de gaten wat er loos is, terwijl jij er over het algemeen niet bij stil staat wat er allemaal fout kan gaan bij een vuilwaterafvoer installatie. Een loodgieter kan daardoor de problemen doorgaans al in enkele tientallen minuten oplossen, waar je zelf al snel uren mee bezig zou kunnen zijn – als je het probleem al kunt lokaliseren.

Warm water en verwarming met behulp van de zon

By | Blog | No Comments

Energie besparen is iets waar veel mensen tegenwoordig mee bezig zijn. Dit bewustzijn van ons energieverbruik en trachten hier op een milieuvriendelijke manier mee om te gaan is een goede ontwikkeling. Iedereen hoort immers de verhalen van de aarde die in recordtempo aan het opwarmen is en wereldwijd voor grote problemen gaat zorgen. Deze opwarming van de aarde wordt gedeeltelijk door ons allemaal veroorzaakt doordat we fossiele brandstoffen gebruiken voor onze energieopwekking. Dit kan worden tegengegaan door gebruik te maken van groene energiebronnen.

Vooral wind- en zonenergie zijn zeer duurzame energiebronnen die niet alleen zorgen voor een beter milieu maar ook kunnen besparen op de energierekening. Zonne-energie wordt al veelvuldig gebruikt voor het opwekken van elektriciteit voor woningen. Het is nu echter ook mogelijk om gas te besparen in de voorziening van warm water en de verwarming voor een woning.

Hybride cv ketel op zonne-energie

Om de zon te gebruiken voor de verwarming en warm water in huis is een aparte cv ketel nodig. De huidige cv ketels verwarmen het water dat uit de kranen komt en nodig is voor de verwarming door middel van gas. Een hybride cv ketel kan deze zelfde taak vervullen met behulp van zonne-energie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een zonneboiler die extra aan de cv installatie wordt toegevoegd en de cv ketel van water voorziet dat door de zon verwarmd is.

Ga storingen tegen met CV ketel onderhoud

By | Blog | No Comments

Bent u op de hoogte van het belang van het laten uitvoeren van CV ketel onderhoud in huis? In veel woningen wordt nauwelijks aandacht besteed aan de staat van de CV ketel, de boiler en bijvoorbeeld de leidingen voor radiatoren. Het is echter essentieel om eens per (half) jaar CV ketel onderhoud uit te laten voeren, om de kans op een storing te minimaliseren. Het zou immers niet fijn zijn, als u op een koude winteravond zonder warm water of een verwarming komt te zitten. Gelukkig is het onderhoud aan een CV ketel snel voor u uitgevoerd, als u de hulp van een erkende loodgieter inschakelt!

Wat houdt CV ketel onderhoud in?

Loodgieter SchiedamTijdens het uitvoeren van CV ketel onderhoud, zal een loodgieter alle onderdelen van de CV ketel nalopen op (beginnende) slijtage. Op het moment dat er inderdaad sprake is van slijtage, worden de versleten onderdelen voor u vervangen. Zo wordt de kans op een storing in de toekomst aanzienlijk kleiner! Het vervangen van versleten onderdelen is echter niet het enige wat een loodgieter tijdens het CV ketel onderhoud voor u doet. Ook wordt de binnenkant van de CV ketel volledig voor u schoongemaakt, zodat alle stof verwijderd is.

Wat te doen om lekkages op te sporen?

By | Blog | No Comments

Riool ontstoppen SchiedamLekkages; veel mensen beginnen al te gruwelen bij het woord. Het kan een waar drama zijn als je last hebt van lekkages. Dat is niet omdat het zo vervelend is omdat loodgieters zulke nare mensen zijn, maar vooral omdat de schade groot kan zijn. Om dat vergoed te krijgen is het soms lang touwtrekken met de verzekering en bovendien is het soms al een heel karwei om überhaupt de lekkage op te sporen.

Moet ik direct een loodgieter inschakelen?

Het kan verstandig zijn om bij ontdekking van een lekkage direct een loodgieter in te schakelen. Als het water in duidelijk grote hoeveelheden wegstroomt, is het ten zeerste aanbevolen om de lekkage zo snel mogelijk op te laten sporen en te laten dichten. Hoe langer je het lek laat bestaan, hoe groter de schade zal zijn en hoe duurder het zal zijn om alles weer te repareren. Bij een adequate reactie zal de verzekering in de meeste gevallen de schade vergoeden, maar als je het lek onnodig lang in stand houdt dan is dat vaak anders. Men is dan van mening dat je zelf in ieder geval deels aansprakelijk bent voor de ontstane schade. Daar zit ook wel wat in, aangezien een lekkage simpelweg snel opgelost moet worden.

Toch hoef je niet altijd direct een loodgieter in te schakelen. Als het om een geringe lekkage gaat kun je er voor kiezen om zelf te proberen om de oorzaak te achterhalen. Merk wel op dat het soms aantrekkelijker kan zijn om direct een loodgieter in te schakelen. Vaak worden deze kosten ook vergoed door de inboedel- of opstalverzekering waardoor er dus geen drempel is om een loodgieter in te schakelen.

Vervangen van een CV-ketel

By | Blog | No Comments

Vervangen van een CV-ketel

Heb je een Cv die niet meer optimaal werkt? Dan kun je een beroep doen op de kennis van een loodgieter. We raden je aan om tijdig een verouderde Cv-ketel te vervangen. Een oudere Cv-ketel is lang niet zo zuinig als een nieuwe ketel. Vaak heb je bij een oudere ketel een energienota die onnodig hoog is. Door deze te laten vervangen voor een nieuwe zul je merken dat je energierekening omlaag gaat. Benader een loodgieter voor de mogelijkheden. Bij veel bedrijven kun je ook een onderhoudscontract afsluiten. We raden je aan om hiervoor te kiezen. Een goed onderhouden Cv-ketel gaat beduidend langer mee dan een Cv-ketel die niet goed wordt onderhouden.

Cv-ketel aanbieders

Er zijn in je buurt diverse installatiebedrijven te vinden die een Cv-ketel kunnen plaatsen. Voordat je een Cv-ketel gaat aanschaffen, kun je zelf kijken naar de mogelijkheden die er zijn. Er zijn diverse merken ketels. Denk aan NEFIT of ATAG. Kijk hiernaast naar de zuinigheid van een Cv-ketel, kosten en reviews van andere mensen die reeds een ketel hebben gekocht. Heb je besloten welke Cv-ketel je wilt laten plaatsen? Contacteer een loodgieter en laat een offerte opmaken. Voor advies kun je ook altijd een loodgieter benaderen.

Storingen en servicecontract

Bij storingen kun je altijd het noodnummer bellen van een loodgieter / installatiebedrijf. Er zal dan spoedig een servicemedewerker langskomen om eventuele mankementen te verhelpen. Hiervoor moet je wel een service- of onderhoudscontract voor afsluiten. We raden je ondanks de extra kosten wel aan om hier voor te kiezen.